jeudi 6 décembre 2012

le portrait de décembre, en òc, se vos plai !


Francesa Junod         
      
professora de SVT, tecnologia, 
matematicas e istòria-geografia

mon percors soi franco-soïssa ; passèri una partida de mon enfància en Soïssa romanda, mas estudièri a Bern en Soïssa alemanda. Soi professora de las escòlas, seguiguèri lo cursús d'APRENE, que baileja la formacion iniciala dels regents de Calandreta.

Dobriguèri la calandreta d'Alès, n'èri la directritz, puèi ensenhèri pendent un detzenat d'annadas a la calandreta de Ginhac, que dirigiguèri tanben, abans de rejónher la còla del collègi 5 ans a.

cossi descobriguèri Calandreta malgrat d'estacas lengadocianas (pichòta enfància a Pesenàs), coneissiái pas l'occitan. Mas en Soïssa èri sòcia d'un grop de pifres e tamborns. E aguèri l'escasença de participar a un rescontre amb de pifres e tamborns lengadocians. Aital, me metèri a aprene l'occitan per comprenen los tèxtes de las cançons qu'interpretàvem.

mos projèctes aqueste an, voldriái tornar trabalhar las cenchas de responsabilitat amb los collegians e Laurenç (del CDI). Vau seguir lo projècte Comenius. E coma cada an dempuèi que trabalhi dins las calandretas, vau participar a la preparacion del recampament regional de las calandretas a Bessilhas, amb de collègas de las escòlas primàrias.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire